KN Collection

Uskomme, että hatut sopivat kaikille ja kaikenlaisille ihmisille. Sama hattu voi täydentää niin parikymppisen kuin 80-vuotiaankin pukeutujan tyyliä. Moni epäröi hatun käyttämistä ja kuvittelee, etteivät hatut sovi hänelle, mutta haluamme KN Collectionilla kumota tämän harhaluulon. Hattu sopii ihan kaikille eikä sen käyttämistä tarvitse arastella. Lähde ennakkoluulottomasti sovittelemaan erilaisia hattuja. Kuten mottomme kuuluu: Jokaiselle on olemassa se täydellinen hattu.

KN Collectionin valikoimaan kuuluu monenlaisia päähineitä klassisista huopahatuista huolettomiin myssyihin, mutta erikoisuutemme on moneen tilanteeseen sopiva pipohattu, joka on sopivasti jotakin siltä väliltä. Tarjoamme laajan hattuvalikoiman lisäksi myös paljon värivaihtoehtoja, joista löytyy jokaiseen makuun mieluisa sävy. Hattumme valmistetaan italialaisissa ja puolalaisissa perheyrityksissä ja olemme ylpeitä tuotteidemme korkeasta laadusta. Päähineet valmistetaan pääasiassa tšekkiläisestä neitsytvillasta sekä italialaisesta huovutetusta villasta. Lähimmän KN Collection – myyntipisteen löydät Jälleenmyyjät -kohdasta.

Meidän tarinamme

KN Collection on perheyritys, jonka historia hattujen parissa ulottuu kolmen sukupolven taa 40-luvulle asti. Perheen isoisä Alpo oli aikanaan puuseppänä VR:llä, mutta teki iltapuhteinaan tuvan nurkassa käsin suomalaisille modisteille hattutukkeja eli puisia muotteja, joiden päälle huopahahatut muotoillaan.

Isoisästä tuli työssään niin taitava, että hän osasi jopa pelkän kuvan perusteella tehdä oikeanlaisen tukin. Hänen maineensa kiiri ympäri Suomea ja kysyntää hänen valmistamilleen tukeille riitti. Niinpä Alpon poika Jorma ryhtyi kiertämään ympäri Suomea Eeva äitinsä kanssa myymässä hattutukkeja modisteille ja hattukaupoille. Yhä edelleen kaikki huopahatut valmistetaan vastaavanlaisten tukkien päällä.

Jorma jatkoi uraansa hattujen parissa Suomen Hattutehtaalla, mutta huomasi jossain vaiheessa, ettei yrityksellä mennyt kovin hyvin. Firma oli menossa konkurssiin ja Jorma päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä ja matkustaa Italiaan etsimään hattuvalmistajia – oma yritys tähtäimessään. Ja siitä oikeastaan alkoi KN Collectionin tarina.

Jorma perusti nimeään kantavan yrityksen Jorretuote Oy vuonna 1981 päätuotteinaan naisten juhlahatut ja angoramyssyt. Valikoima on ajan myötä laajentunut ja nykyään malliston pääpaino on talvihatuissa. Aikanaan hattuja valmistettiin (paljon) myös Suomessa, mutta valmistajien vähetessä tuotanto on siirtynyt Italiaan ja Puolaan.

Yritys on vuosien varrella työllistänyt koko perheen ja vuonna 2008 tapahtuneesta sukupolvenvaihdoksesta lähtien yritystä on luotsannut perheen tytär Kati, jonka mukaan hattumerkki on myös saanut nykyisen nimensä KN Collection.